Hello Guest

Slide on a 2010 2551 and side mirror on same unit

  • 2 Replies
  • 1106 Views
*

353795

  • **
  • 7
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: feb 2011
  • Model: 2551
  • ModelYear: 2010
  • Slide: Yes
  • IntColor: cherry
  • ExtColor: grey
  • Location: Lancaster. Pa
Slide on a 2010 2551 and side mirror on same unit
« on: August 22, 2012, 12:06:59 pm »
After extending the slide on my unit I have metal shavings under the fridge area,  what are my concerns?  Also after driving on rough highways my right side mirror comes lose from the mount,
you can push it back but it does not seat its self. Any sugestions?

*

ragoodsp

  • ******
  • 527
    • View Profile
  • OwnPC: No
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 5, 2012
  • Model: 3100
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: cafe
  • ExtColor: cafe
  • Location: New Hampshire
Re: Slide on a 2010 2551 and side mirror on same unit
« Reply #1 on: August 22, 2012, 01:45:34 pm »
Use the supplied allen set screw wrench to tighten the two screws on the base of the mirror head if that is what is loose.  If it is loose on the break away portion on the door there must be a nut under the cover plate to tighten some how.  I would worry that the catch might be broken perhaps someone gave it a hrad hit along the line.
Ron Goodspeed

*

lmichael

  • *****
  • 238
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 15, 2012
  • Model: 2552
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: Sterling
  • ExtColor: Sterling
  • Location: Arizona
Re: Slide on a 2010 2551 and side mirror on same unit
« Reply #2 on: August 23, 2012, 07:36:52 pm »
Don't worry.  The metal shavings are not a problem.  I've had them on all 3 of the pc's I've owned.  There's an old string on this forum that discussed this issue several years ago.  Can't remember the exact cause, but it has something to do with residual shavings from the installation.  Your mirror issue is fairly common, and the 2 set screws mentioned earlier are the problem/solution.  Had the same thing happen on a pc I transported for the company, and on my 2nd pc.  Minor issue easily solved.