Pages: [1]   Go Down
Print
Author Topic: Macerator Hose  (Read 1395 times)
gl1500
Hero Member
*****

Helpful Rating: 54
________
OwnPC: Yes
NewUsed: New
PurchDate: May. 2014
Model: 2551
ModelYear: 2551/2014
Slide: Yes
IntColor: Hickory
ExtColor: Cafe'
Location: Idaho
________
Posts: 176


View Profile
« on: August 03, 2010, 11:50:39 pm »

Has anybody had a problem with the hose leaking at the connection to the hard plastic end?  I just noticed after about the fourth dump since new that it was leaking at this connection.  Also found it is just a slip on connection and slides right off.  I would recommend installing a clamp on the hose.  It would be a real dirty mess to have that come off when you are dumping.
Logged
bobander
SuperHero Member
******

Helpful Rating: 133
________
OwnPC: Yes
NewUsed: New
PurchDate: April 2010
Model: 2551
ModelYear: 2010
Slide: Yes
IntColor: Classic Umber
ExtColor: Classic Umber
Location: N. California
________
Posts: 356



View Profile
« Reply #1 on: August 04, 2010, 12:41:28 am »

I also saw that it was just a slip connection and put a hose clamp on it.  Soon after, I was dumping and noticed that when I turned on the macerator pump the hose started to get longer.  I shut the pump off and realized that I had forgot to take the cap off the plastic end piece and the pressure was making the hose grow.  Good thing for the clamp or there would have been a mess.  Needless to say, I now remember to take the cap off.

Bob
Logged

2010  PC 2551
TomHanlon
SuperHero Member
PCPC
*******

Helpful Rating: 189
________
OwnPC: Yes
NewUsed: New
PurchDate: 11/11/11
Model: 2552
ModelYear: 2012
Slide: Yes
IntColor: Cherry
ExtColor: full paint Cafe
Location: Maryland
________
Posts: 1084



View Profile
« Reply #2 on: August 04, 2010, 09:28:28 am »

I had it slip off the first time I used it. Good thing it was the gray water. I used silcone sealer on it. So far it is holding. Next time I will use the clamp also.
Logged

Tom Hanlon
Current PC 2012 2552 Full paint Cafe
First PC 2010 2350 Full paint Umbra
mciai2000
SuperHero Member
******

Helpful Rating: 41
________
OwnPC: Yes
NewUsed: New
PurchDate: 09/2011
Model: 2552
ModelYear: 2012
Slide: Yes
IntColor: grey
ExtColor: full body night shadow
Location: Pennsylvania
________
Posts: 360



View Profile
« Reply #3 on: August 05, 2010, 07:11:53 pm »

I had the same problem on our last trip.  While dumping,the hose came detached from the plastic.  I was dumping black at the time. YUCK.   Good thing my boy was right next to the pump switch and turned it off and closed the valve.  Put a clamp on it right away.

Logged

family is a passion...work is a requirement
2012 2552 full body paint(Phoenix # 2)
gradygal
SuperHero Member
******

Helpful Rating: 89
________
OwnPC: Yes
NewUsed: New
PurchDate: March 2012
Model: 2910
ModelYear: 2013
Slide: Yes
IntColor: cherry
ExtColor: slate gray full body paint
Location: Florida
________
Posts: 630


our 3rd PC--Custom 2910


View Profile
« Reply #4 on: August 07, 2010, 10:21:07 am »

We had the same problem as well. Got to go out and get some clamps. We are on Prince Edward Island, Canada and the closest harware store is about 25 miles away.

Logged

Judi and George Nicholson
Punta Gorda FL
Pages: [1]   Go Up
Print
 
Jump to: