Hello Guest

surround sound

  • 8 Replies
  • 1803 Views
*

ragoodsp

  • ******
  • 527
    • View Profile
  • OwnPC: No
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 5, 2012
  • Model: 3100
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: cafe
  • ExtColor: cafe
  • Location: New Hampshire
surround sound
« on: July 01, 2012, 08:32:57 pm »
Before I call Kermit wanted to check if any of you folks can help me?  I can not get any sound out of the two middle speakers ( one in the kitchen area and the second by the dinette)  from the surround sound system in my new 3100.  DVD, CD, TV, nothing comes out...the two front speakers and the woofer work fine.  I know I got sound out of them at one time so something has come disconnected.  Any ideas would be appreciated...thanks
Ron Goodspeed

*

TomHanlon

Re: surround sound
« Reply #1 on: July 02, 2012, 06:53:25 am »
Try the dash radio.

*

JackD

  • *****
  • 203
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: 2017 (latest)
  • Model: 2350 Sprinter
  • ModelYear: 2017
  • Slide: Yes
  • IntColor: Cherry
  • ExtColor: Greystone
  • Location: Delaware
Re: surround sound
« Reply #2 on: July 02, 2012, 07:35:11 am »
Tom is right - the radio transmits through those speakers.

*

ragoodsp

  • ******
  • 527
    • View Profile
  • OwnPC: No
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 5, 2012
  • Model: 3100
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: cafe
  • ExtColor: cafe
  • Location: New Hampshire
Re: surround sound
« Reply #3 on: July 02, 2012, 08:29:49 am »
The chassis radio transmits sound from the two front door (Ford) speakers and the two larger white speakers in the bedroom area (front and rear).  I get no sound out of the two small speakers mid ship with chassis Ford)  radio.  My 2551 utilized the two front speakers (small ones) the two mid ship ones and the woofer, 5 speakers in total from the surrond sound system.  On the 3100 i am only getting sound out of 3 speakers, that can not be right can it?   Thanks
Ron Goodspeed

*

bobander

  • ******
  • 377
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: April 2010
  • Model: 2551
  • ModelYear: 2010
  • Slide: Yes
  • IntColor: Classic Umber
  • ExtColor: Classic Umber
  • Location: N. California
Re: surround sound
« Reply #4 on: July 02, 2012, 09:49:24 am »
You mighty try different sound system settings on the surround sound amplifier.  I played around with it once and found that there were settings where sound did not come out of the rear speakers, just the front and sub-woofer.  I had to use the manual to figure it out as there were many settings to choose from, now I have forgot them all.  It had something to do with what sound environment you were trying to simulate, and what the source (DVD, CD) was capable of in terms of sound quality.

When I say "rear speakers" I am talking about the small black ones you described, not the two large white ones in the rear of the RV.

Bob
2010  PC 2551

*

ragoodsp

  • ******
  • 527
    • View Profile
  • OwnPC: No
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 5, 2012
  • Model: 3100
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: cafe
  • ExtColor: cafe
  • Location: New Hampshire
Re: surround sound
« Reply #5 on: July 02, 2012, 10:31:16 am »
Bob:


 I think you are on to something Bob since I was in there a couple of weeks ago messing with the settings and I bet I clicked something off.  Will go in to the settings tonight and see what I can find.  Thank you very much for your help.  Ron
Ron Goodspeed

*

ragoodsp

  • ******
  • 527
    • View Profile
  • OwnPC: No
  • NewUsed: New
  • PurchDate: May 5, 2012
  • Model: 3100
  • ModelYear: 2012
  • Slide: Yes
  • IntColor: cafe
  • ExtColor: cafe
  • Location: New Hampshire
Re: surround sound
« Reply #6 on: July 02, 2012, 09:16:24 pm »
Bob was right!  There are many custom  settings on the new surround sysytem and somehow (me for sure!) something had been clicked off.  There is test click that nicely runs thru all of the speakers so I new the speakers worked so then it was going thru and putting all settings back to normal.  thank you Bob for helping me out.  Ron
Ron Goodspeed

*

bobander

  • ******
  • 377
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: April 2010
  • Model: 2551
  • ModelYear: 2010
  • Slide: Yes
  • IntColor: Classic Umber
  • ExtColor: Classic Umber
  • Location: N. California
Re: surround sound
« Reply #7 on: July 02, 2012, 11:46:48 pm »
Ron,

Glad I could help, it is a complex system when you get into all the setup options.

Bob
2010  PC 2551

*

JackD

  • *****
  • 203
    • View Profile
  • OwnPC: Yes
  • NewUsed: New
  • PurchDate: 2017 (latest)
  • Model: 2350 Sprinter
  • ModelYear: 2017
  • Slide: Yes
  • IntColor: Cherry
  • ExtColor: Greystone
  • Location: Delaware
Re: surround sound
« Reply #8 on: July 07, 2012, 01:47:00 pm »
Thanks, guys - I just learned something too! I guess I've been lucky in messing with mine!
Jack